Tjänster

Ett magiskt utbud av tjänster

Det finns olika inriktningar vad gäller magi och vad en trollkarl kan erbjuda. Detta är bra att vara medveten om då man genom detta också kan göra ett aktivt val i samband med att en bokning ska ske. Att välja en trollkarl kan innebära att du ges ett heltäckande koncept där allt från storytelling vidare till humoristiska nummer framförs.

En modern magiker kan ofta även hålla exempelvis en konferens från start till mål och sköta all presentation av det som komma skall på egen hand. Det handlar inte längre om ett nummer som smygs in under kvällen - du kan välja en lösning där trollkarlen tar hela kvällen från start till mål.

Just storytelling och magi har visat sig vara en dynamisk duo och en explosiv kombination. Det blir personligt, det blir spännande, det oväntade sker när man minst anar det - och mitt i allting så kommer också en massa magi, illusioner och andra detaljer som får publiken att tappa hakan och fumla efter glasögonen. Humor blir en viktig ingrediens i detta. Moderna magiker är - och detta sagt utan att trampa någon på tårna - ofta betydligt roligare än de komiker som erbjuder sina tjänster.

Close-Up Magic och tankeläsning

Close Up-magic är även det en gren som brukar uppskattas av publiken. Vid en sådan show så tillåts publiken komma riktigt nära och då trollkarlen dessutom använder sig av väldigt lite rekvisita så sätts allting på sin spets. Alla tror sig kunna veta hur magikern gör - men stämmer detta verkligen överens med det resultat som presenteras?

En magiker kan i många fall även bjuda på ren tankeläsning. Vilket nummer tänker du på? En person i publiken bjuds upp på scenen och får sedan - till mångt och mycket - styra riktningen på showen. En mycket uppskattad del av det moderna trolleriet. Hur gjorde han det där??

Även gamla klassiska trolleritricks brukar uppskattas. Finns det någon som definierar utbrytning så är det Harry Houdini och just den formen av trolleri är återigen på stark frammarsch. Vilket är lätt att förstå då den erbjuder extremt mycket spänning och där man som publik känner sig delaktig på en helt ny nivå.

Således: det finns hur många inriktningar på magi som helst och du kan fritt välja vilken typ av trollkarl som bäst kommer att passa för just den kväll som ni ska arrangera.

Får man avslöja en trollkarl?

Vi avslutar med en ständigt het potatis. Får man avslöja en trollkarl och visa hur denne gjorde ett trick? Frågan är tudelad. Vissa trick är att anse som allmängods och kan användas av alla. Vissa trick kommer emellertid att vara omöjliga för dig som lekman att kunna avslöja då de är så skickligt utförda att man inte ens kan uppfatta dem med hjälp av kamera.

Och, det finns också en hederskodex trollkarlar emellan där man aldrig avslöjar varandra - eller använder andras tricks. Faktum är, gällande det senare, att det då kan handla om ett varumärkesintrång. På samma sätt som man som musikartist inte får plagiera och stjäla från andra så har även magiker tydliga regler att förhålla sig till.

 

Boka professionella trolleri- och magishower, mingelmagi eller konferencier!